Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56757 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
Na pěnu | |
---|---|
300 g | Čokoláda bílá |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Pistácie |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Na omáčku | |
80 ml | Koňak vaječný |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
20 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks | Vanilkový lusk |
Na ozdobení | |
70 g | Čokoláda hořká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 49,3mg |
Draslík | 236,7mg |
Vláknina | 90g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 156,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pistácie, Pudinkový prášek - vanilkový, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Koňak vaječný, Mléko plnotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout. |
2 | Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme. |
3 | Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky. |
4 | Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme jako sladký, vychlazený dezert.