Jednoduchý recept

Filets Mignons

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 7 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56759

Ingredience

300 g Hovězí svíčková
100 ml Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 771kJ
0% Sacharidy 1 g
33% Tuky 25 g
30% Sodík 604 mg
61% Bílkoviny 34 g

Filets Mignons postup přípravy receptu:

1

Na Filets Mignons používáme nižší část svíčkové, na 2 porce ukrojíme 6 řezů, silných cca 1 cm. Dlaní je velmi lehce naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran rukama shrneme do původního tvaru.

2

Rozpálenou pánev osolíme, přidáme 50 g másla másla a vložíme připravené plátky masa, které pečeme z každé strany maximálně 45 vteřin. (Samotné pečení má celkem trvat 1,5 - 2 minuty).

3

Opečené maso upravíme na nahřátý talíř.

4

Do pánve přilijeme vývar, trochu povaříme a vmícháme ještě trochu másla. Vzniklou šťávou přelijeme upravené řezy na talíři.

Poznámka

Opečené řezy svíčkové můžeme na talíři obložit např. dušenými žampiony, zeleninou dušenou na másle, vařenou zeleninou, zeleninovým pyré nebo přelít některou ze speciálních hnědých omáček. V tom případě šťávu z pečení zamícháme do omáčky. Jako příloha se hodí dušená rýže, smažené brambory nebo brambory uvařené, polité máslem a posypané zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept