Cukroví s citrusovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukroví s citrusovou příchutí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56897 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
80 g | Cukr krystal |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Příprava pečení | |
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 80,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 107,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krystal, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krystal, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukroví s citrusovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Ve větší míse utřeme cukr s máslem do pěny. Vmícháme žloutek a směs důkladně promícháme. Na vaječnou hmotu vsypeme mouku, kterou do těsta vmícháme tak, aby bylo těsto bez žmolků. Nakonec do těsta přidáme obě kůry a pomerančovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu. |
2 | Hotové těsto rozválíme na pomoučeném válu do tenkého plátu, ze kterého vykrájíme různé tvary, |
3 | Cukroví naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, aby se vykrojené kousky těsta nespekly, potřeme je rozšlehaným bílkem a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut dozlatova. Hotové cukroví necháme úplně vychladnout na děrované podložce a servírujeme je studené. |
No to je hnus. Tohle bych nedal ani svému psovi, aby po tom náhodou nechcípnul