Jednoduchý recept

Ruské mandlové cukroví

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58270

Ingredience

200 g Cukr krupice
200 g Mandle
150 g Marmeláda malinová
250 g Mouka polohrubá
6 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
17% Sacharidy 61 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 54 mg
22% Bílkoviny 12 g

Ruské mandlové cukroví postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme, osušíme a umeleme do kastrolu. Postupně za stálého míchání k nim střídavě přidáváme bílky a cukr, dobře vypracujeme a prohřejeme. Potom těsto mírně ochladíme, přidáme mouku a důkladně promícháme.

2

Z těsta uválíme plát silný asi 0,5 cm, z kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary, přemístíme je na plech s pečícím papírem a plech vložíme do mírně vyhřáté trouby. Při pečení musí pečivo zrůžovět a vysušit se.

3

Hotové pečivo můžeme spojovat po dvou, mírně zahřátou ovocnou zavařeninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept