Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61342

Ingredience

Na zdobení
1 polévková lžíce Cukrové zdobení
150 g Fondán
100 g Čokoláda bílá
30 g Čokoláda na vaření
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
70 g Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
40 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
9% Sacharidy 34 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 21 mg
4% Bílkoviny 2 g

Veselí klauni postup přípravy receptu:

1

Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.

2

Kouličky předem připravené ze základního těsta namočíme do čokolády, vyjmeme a necháme trochu oschnout.

3

Z fondánu různých barev vytvarujeme klaunům čepičky a kloboučky, které přitiskneme do ještě vláčné čokolády na kouličkách. Posypeme cukrovým zdobením. Z červeného fondánu vytvarujeme nosy a pusy, z modrého uši. Vmáčkneme do čokolády a necháme zaschnout.

4

Nakonec tmavou čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni namalujeme figurkám ústa a oči.

5

Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:

6

Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.

7

Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.

8

Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.

9

Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.

Poznámka

Kouličky ze základního těsta můžeme připravit den předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept