Citronový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový dezert
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62693 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Stolní sladidlo Sladký polibek |
300 g | Tvaroh měkký bez tuku |
2 ks | Vejce slepičí |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 42,9mg |
Vláknina | 26,0mg |
Vitamín A | 141,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový dezert postup přípravy receptu:
1 | Do trošky studené vody namočíme plátky želatiny asi na 10 minut. |
2 | V kastrůlku ohřejeme citronovou šťávu, odstavíme z plotny, přidáme namočenou, odkapanou želatinu a necháme ji rozpustit. |
3 | V míse smícháme měkký tvaroh se 2 žloutky a s náhradním sladidlem. Přimícháme citronovou šťávu s rozpuštěnou želatinou. |
4 | Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka zapracujeme do směsi. |
5 | Dezert přendáme do čisté misky a necháme 1 hodinu uležet v chladu. |