Jupka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jupka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63539 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1000 g | Mouka polohrubá |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
500 ml | Voda pitná |
Na nádivku | |
---|---|
2 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na potření | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 188g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 338,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 725,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Sůl mořská, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jupka postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a tolik vody, abychom vypracovali těsto o trošku měkčí než je na nudle. |
2 | Těsto tence vyválíme a vykrajujeme placičky o průměru asi 10 cm. |
3 | Nádivku připravíme z uvařeného jehněčího mas. Cibuli jemně nakrájíme a na másle s olejem zpěníme. Maso umeleme do mísy, přidáme zbylé suroviny a dobře propracujeme. |
4 | První placku opečeme na suché pánvi z obou stran, druhou (a všechny ostatní) opečeme jen z jedné strany, otočíme ji a opečenou stranu potřeme náplní, překryjeme první opečenou placičkou, tu potřeme náplní, na ni nepečenou placku a všechny placky naráz otočíme (neopečená placka je naspodu). Vrchní placku potřeme nádivkou a překryjeme další plackou z neopečené strany a obrátíme a takto pokračujeme, až jsou zpracované všechny placky. |
5 | Na závěr jupku potřeme rozpuštěným máslem. |