Cheesecaková lízátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecaková lízátka
Cheesecaková lízátka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63697 |
Kategorie: | Lízátka |
Ingredience
200 g | Čokoláda bílá |
200 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
5 g | Cukrové zdobení |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
300 g | Sýr krémový |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 70,7mg |
Vláknina | 304,8mg |
Vitamín A | 279,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sýr krémový, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukrové zdobení, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecaková lízátka postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | V míse prošleháme nahladko smetanový sýr, cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkovou pastu, skořici a mouku s kypřicím práškem. Hmotu upravíme do čtvercové otevírací formy 20 x 20 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 - 45 minut do zlatohněda. Hmota můsí být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vychladnout. |
3 | Když je hmota vychladlá, vyjmeme ji z formy a vykrajovacím kolečkem o průměru 3 nebo 4 cm z ní vykrájíme asi 20 koleček. Do koleček zasadíme bílé tyčinky na lízátka. Základy lízátek rozložíme na rovnou podložku - silikonovou a vložíme ji do mrazničky asi na 30 minut, nebo dokud neztuhnou. |
4 | Rozehřejeme bílou čokoládu v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Vyjmeme polovinu lízátek z mrazničky a do rozehřáté čokolády je namočíme. Posypeme je drobnými barevnými cukrovými kuličkami a na pečicím papíru, nebo silikonové podložce je necháme ztuhnout. Je dobré zdobit lízátka jedno po druhém, protože čokoláda na studeném základu rychle tuhne. Stejný postup zopakujeme s tmavou čokoládou a druhou polovinou lízátek. Před spotřebováním uchováváme lízátka v chladničce. |