Recept

Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63879

Ingredience

130 g ARA Arašídy v medu
270 g Arašídová pomazánka
0,3 kávová lžička Chilli paprička
200 g Cukr krupice
100 g Kukuřičný sirup
0,1 kávová lžička Soda jedlá
80 ml Voda pitná
170 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 141kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 121 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou postup přípravy receptu:

1

Vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji.

2

Nalijeme vodu do středně velkého rendlíku, přidáme světlý kukuřičný sirup a cukr. Na středně velkém ohni ohříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme vzniku krystalů. Přivedeme k varu a vložíme do rendlíku cukrářský teploměr.

3

Zahříváme sirup až do teploty 152 °C, odstavíme rendlík a do sirupu vmícháme hrubou arašídovou pomazánku, jedlou sodu a čtvrt lžičky mletých uzených chilli papriček. Soda způsobí, že směs začne pěnit a bublat. Jakmile se tak stane, vmícháme do ní nahrubo nakrájené arašídy v medu.

4

V tenké vrstvě nalijeme tofé na připravený pečicí plech a vrstvu uhladíme tak, aby byla opravdu tenká a stejnoměrná. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě asi 45 minut, po ztuhnutí potřeme temperovanou mléčnou čokoládou, necháme ji ztuhnout a pak můžeme tofé nakrájet, nebo nalámat na kousky.

5

Tofé zabalíme do potravinářské folie a vložíme do vzduchotěsné nádoby, ve které při pokojové teplotě vydrží až 14 dní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept