Tzatziky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tzatziky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63989 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 374kJ
12% Sacharidy 42 g
19% Tuky 14 g
7% Sodík 142 mg
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 334,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 210,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tzatziky postup přípravy receptu:
1 | Okurku oloupeme, nastrouháme najemno a přes husté síto necháme okapat. |
2 | V míse promícháme připravenou okurku s prolisovaným česnekem, jogurtem a solí. Před podáváním necháme vychladit. |