Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64401

Ingredience

160 g Cukr krupice
10 g Kakao - prášek
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
1 ks Cukr vanilka
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 ml Voda pitná
25 g Ztužovač šlehačky
Na ozdobu
2 ks Mandarinky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 831kJ
15% Sacharidy 56 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 55 mg
18% Bílkoviny 10 g

Semifreda postup přípravy receptu:

1

Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.

2

Bílky vyšleháme do pěny, postupně vešleháme cukr, až vznikne tuhá pěna. V míse vyšleháme olej se žloutky do pěny. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a na závěr lehce „zabalíme“ sníh z bílků.

3

Těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

4

V mezičase připravíme krém. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme dotuha. V míse metličkou šleháme alespoň půl minuty s vlažnou vodou želatinový ztužovač. Poté lehce přimícháváme šlehačku.

5

Upečený piškot necháme zchladnout, vyndáme opatrně, položíme na utěrku pečicím papírem nahoru a sloupneme ho z těsta.

6

Plech vyložíme čistým papírem, na něj položíme plát těsta, ale obráceně – stranu, z které jsme sloupli papír, dáme nahoru.

7

Plát celý natřeme šlehačkovým krémem, ozdobíme měsíčky mandarinek a a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce. Poté vykrajujeme různé tvary.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept