Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65770
Kategorie: Koláče

Ingredience

120 g Cukr moučka
50 g Kakao - prášek
150 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
Na krém
80 g Čokoláda mléčná
100 g Cukr moučka
250 g Mascarpone
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 649kJ
13% Sacharidy 46 g
59% Tuky 44 g
9% Sodík 187 mg
31% Bílkoviny 17 g

Čokokoláč postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.

2

V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a dobře rozmícháme, poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto necháme v lednici půl hodiny vychladit.

3

V mezičase připravíme hladkou náplň z mascarpone, cukru a tvarohu. Do níplně vmícháme čokoládu nalámanou na malé kousky.

4

Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části. Z větší části vyválíme kolo, kterým vyložíme dno i boky formy. Do formy poté vlijeme náplň, uhladíme a překryjeme kolem, které jsme vyváleli ze zbylého těsta.

5

Koláč vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme. Koláč uchováváme v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept