Išky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Išky s mandlemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6800 |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
7 ks | Fíky sušené |
20 g | Kakao - prášek |
1 hrst | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 557,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 12,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 176,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fíky sušené, Kakao - prášek, Mandle, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Išky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Vypracujeme hladké těsto z másla, mouky, cukru, kakaa, žloutku a vanilkového cukru. Zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v lednici. |
2 | Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vykrajujeme hvězdičky nebo kolečka. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180C. Necháme vychladnout a slepujeme náplní. |
3 | Na náplň necháme fíky namáčet v rumu, nejlépe přes noc. Poté slijeme, rozmixujeme, přidáme mleté ořechy a smetanu. Slepené tvary omočíme v čokoládě a ozdobíme spařenou oloupanou mandlí. |