Salát s kefírem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kefírem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7074 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 ml | Mléko kefírové |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
8 ks | Ořechy vlašské |
4 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát ledový |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 62g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Ořechy vlašské, Ředkvička, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kefírem postup přípravy receptu:
1 | Listy ledového salátu omyjeme a pokrájíme na malé kousky, mrkev a ředkvičky nastrouháme nahrubo. Zalijeme kefírem, přidáme ocet a sůl. |
2 | Přidáme nahrubo posekané vlašské ořechy a promícháme. Salát necháme chvíli odležet, aby se chutě promísily. Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem. |