• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

3 rad

Zobrazit rady
  • RajčataX
  • PřípravaX
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Vejce, Vaření

Jak na zakalený vývar

Syrový bílek vám může být dobrým pomocníkem, pokud se vám stane, že budete mít zakalený vývar.

Je už vejce uvařené

Máte problém s tím, jak poznat, že je vejce už uvařené? Vyjměte vejce z vody, umístěte je na rovnou podložku a roztočte. Uvařené vejce poznáte tak, pokud se kolem své osy točí rychle. Jestliže se však pouze pohybuje z jedné strany na druhou, pak je ještě syrové.

Lepší loupaní uvařených vajec

Po uvaření slijte vodu a vejce poházejte v hrnci. Po té přidejte studenou vodu, skořápka bude skoro sama pryč.

Loupání vařených vajec

Natvrdo uvařená vejce snáze oloupeme, když skořápku po uvaření naklepeme a teprve potom vejce zchladíme ve studené vodě.

Nazelenalý žloutek u vajec natvrdo

Pokud vaříte vejce, nepřesáhněte dobu vaření, která by neměla být delší než 10 minut, jinak žloutek dostane zelený nádech.

Přesolená zelenina

Pokud jste přesolili zeleninu, přidejte rozšlehaný žloutek ve smetaně či mléce.

Vajíčka vám již nikdy neprasknou

Chcete vařit vajíčka? Vyndejte je z ledničky a ohřejte je na pokojovou teplotu, při vařeni neprasknou.

Vaření vajec

Přidejte do vody pár kapek octa a vařte vejce. Už nikdy nepopraskají.

Vaření vajec natvrdo - díky octu

Vejce natvrdo vaříme ve vodě s trochou octu, aby při vaření nepraskala a nevytékala.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist