• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

721 rad

Zobrazit rady
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Příprava, Citrusy

Banány jako čerstvé

Aby se nestalo, že banány budou brzo hnědé, zakapeme je citronovou šťávou.

Citronová kůra

Citronovou kůru snadněji nastrouháme, když předtím citron na chvíli vložíme do chladničky.

Jablka nezhnědnou

Čerstvě nastrouhaná či jiným způsobem upravená jablka nezhnědnou, pokapeme-li je trochou citrónové šťávy.

Kapka citronu - skvělý pomocník

Chcete mít lesklý a chutný bílkový sníh? Přidejte do něj pár kapek čerstvé citronové šťávy.

Křehké řízky díky citrónu

Než budete obalovat řízky, pokapejte je citronovou šťávou. Řízky budou pak mnohem křehčí a budou mít lepší chuť.

Oloupejte citrusy bez starostí

Vložte citróny nebo pomeranče do vlažné vody na tři minuty a uvidíte, že jejich oloupání bude mnohem snazší.

Pomeranč či citrus plný šťávy

Nejvíce šťávy z pomerančů vymačkáte, pokud mají pokojovou teplotu. Než ji začnete presovat, svírejte chvíli pomeranč v dlani, aby se šťáva úplně uvolnila.

Řízky, které se v ústech rozpadnou

Pro získání křehkosti řízků je pokapeme před obalováním citrónovou šťávou.

Rychlejší loupání citrusů

Potřebujete rychle oloupat citrusy, ale nedaří se vám? Vložte je do vlažné vody, loupání poté půjde mnohem snáze.

Stále bílé žampiony

Žampiony budou bílé i po jejich pokrájení, když je pokapete citrónovou šťávou.

Usušené rozinky jako čerstvé?

Namočte rozinky do citronové šťávy na 20 minut.

Už nikdy slepená rýže

Čekáte návštěvu a chcete předejít slepení se rýže? Spolehněte se na pár kapek šťávy z citrónu.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist