• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

721 rad

Zobrazit rady
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Těstoviny

Lehká večeře

Lehké saláty jsou skvělou večeří. Připravte si jeden těstovinový. Vezměte sýr, mozarellu nebo balkán a několik druhů zeleniny pro pestrost. Kdo se neobejde bez masa, nechť si opraží kousky kuřecího. Vše spojte bílým jogurtem nebo majonézou.

Nudle i bez strojku

Když nemáte strojek na nudle, nasekejte nudličky širokým nožem najemno.

Ocet na čistotu

Máte na dně hrnce špinavé stopy po vaření těstovin? Pak uvařte vodu, nalijte ji do hrnce, přidejte trochu octa a umyjte. Dno se bude blýskat jako nové.

Olej do těstovin

Při vaření jakýchkoliv těstovin přidávejte do vody lžíci oleje. Těstoviny se nebudou lepit a zůstanou lesklé.

Skvělá chuť špaget

Pro lepší chuť omáček na špagety přidejte kečup. Rajčatová chuť bude daleko reálnější.

Skvělá rada na ohřátí těstovin

Uvařené těstoviny se v odkapávači nebudou lepit, pokud do hrnce vlijete trochu vody.

Sladké těstoviny

Nemáte čas na dlouhé vaření? Uvařte těstoviny a posypte je mákem, ořechy či opečenou strouhankou.

Sladké těstoviny jinak

Pokud máte rádi sladké těstoviny, vytvořte si chutný posyp. Do trouby dejte opéct strouhanku s kokosem. Poté servírujte na těstoviny a polijte rozpuštěným máslem.

Spotřebujte zbylé těstoviny

Zůstaly vám knedlíky či těstoviny? Opražte na tuku uzeninu, přidejte těstoviny nebo knedlík a zalijte vajíčkem. Dochuťte a podávejte.

Šunkofleky na jiný způsob

Připravte si šunkofleky s uzeným masem a zálivkou. Nastrouhejte na vrch sýr, který máte rádi a zalijte je několika vajíčky s kapkou olivového oleje a kořením. Přidejte například pepř, sůl, oregano, ale i jiné druhy koření podle chuti.

Těstoviny, které nelepí

Aby se těstoviny nelepily k sobě, přidejte do vroucí vody pár kapek olivového oleje.

Těstoviny s pořádnou dávkou zeleniny

Používejte při přípravě těstovinového salátu i netradiční zeleninu - rukolu, listy červené řepy, nať kopřiv.

Zbyly vám těstoviny?

Pokud vám zůstaly těstoviny, připravte jednoduchou večeři. Na sádle osmažte kostičky slaniny či salámu, poté přidejte těstoviny a chvíli je osmahněte. Rozklepněte vajíčka a dochuťte dle svého.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist