• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

721 rad

Zobrazit rady
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Dorty a moučníky, Pečení

Bábovka z mikrovlnky

V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.

Bílková pěna

Dejte do trouby bílkovou pěnu a upečte ji. Bude rychlá a chutná, můžete s ní ozdobit sladké pokrmy. Stačí, když ji před koncem posypete cukrem.

Chutná bábovka díky kokosu

Plech nevysypte moukou, ale strouhaným kokosem. Mouučník bude vážně chutnat skvěle.

Drobenkový koláč plný chuti

Drobenkový koláč bude mnohem chutnější, pokud jej po upečení přizdobíme smetanou nebo rozpuštěným máslem.

I tvrdší bageta může skvěle chutnat

Máte doma tvrdší bagetu? Nakrájejte ji na kolečka, potřete kečupem, přidejte šunku a sýr. Nakonec zapečte!

Jak na popraskaný koláč

Pokud se vám náhodou rozlomí koláč, nebojte se ho dát do trouby, pořádně potřít marmeládou a dopéci.

Jak na tmavší kakao

Zalijte kakao horkým mlékem, poté nalijte do těsta. Kakao bude rázem tmavší.

Jak uchovat rozpékané pečivo

Pokud rozpékáte pečivo, vložte je do košíčku vyloženého alobalem a ubrouskem, teplota se déle udrží.

Košíčky na muffiny

Zapomněnili jste je koupit? Udělejte je z pečícího papíru. Jsou rychlé a také budou stejně funkční.

Křupavé krutony bez kapky oleje

Máte-li ve zvyku osmažit vždy nakrájené pečivo na pánvičce s trochou oleje, zkuste dát plátek chleba do toustovače, pak jej nakrájejte na drobné kousky.

Nadýchaná bábovka

Stalo se vám, že třená bábovka v troubě spadla a vytratila se její nadýchanost? Příčinou mohlo být, že jste nedala bábovku péct ihned po vmíchání sněhu do těsta. Proto nezapomeňte dávat bábovku péct ihned, jak sníh z bílků do těsta přidáte.

Netučné koláče

Pokud chcete mít méně tučné moučníky, spolehněte se na tuky s méně než 60%.

Příprava koláče s ovocem

Při přípravě koláče se šťavnatým ovocem používejte vyšší plech, tím zabráníte vytečení šťávy do trouby.

Sušené ovoce v moučníku

Pokud nemáte čerstvé ovoce a pečete moučník, použijte sušené. Nechte je nabobtnat v černém čaji, bude chutnat skvěle.

Tousty sladké i slané

Máte doma toustovač? Upečte tousty na více způsobů. Například zkuste nugátové tousty s banánem nebo si dejte pořádný kousek chleba upečený v toustovači s několika vajíčky a sýrem.

Vláčný mramorový dezert

Pokud pečete mramorové řezy, přidejte do těsta místo kakaa nugátový krém. Těsto tím bude mnohem vláčnější.

Voňavý jablečný koláč

Před přípravou jablečného koláče nechte nakrájená jablka 30 minut naložená v bílém víně nebo jablečném moštu. Koláč bude krásně vonět.

Voňavý koláč

Pokud často a rádi pečete jablečné koláče, nalože jablečné plátky do bílého vína. Koláč bude krásně vonět a taky chutnat.

Vyklopená bábovka

Pokud vám nejde vyklepat bábovka z formy, netrapte se. Stačí, když vezmete utěrku, kterou jste namočili do studené vody a položíte na formu. Efekt se dostaví během několika minut.

Zdravé moučníky s použitím celozrnné mouky

Nahraďte polohrubou mouku moukou celozrnnou. I zdravé pokrmy mohou být dobré.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist