• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

721 rad

Zobrazit rady
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Zelenina, Vaření

Bělostný vařený květák

Přidejte do vařící vody kapku citrónové šťávy, podávaný květák bude opravdu krásně bělostný.

Brambory se nerozvaří díky máslu

Brambory se nerozvaří, když je budete vařit ve vodě, do které přidáte kousek másla.

Citron proti zápachu květáku

Budete vařit květák k obědu? Přidejte do vařící vody kapku citronu, typický zápach bude pryč.

Domácí americké brambory: Snadno a rychle

Abyste měli domácí americké brambory dříve uvařené, předvařte je a poté je dejte péct do trouby.

I starší mrkev může skvěle chutnat

Starší mrkev mívá „mdlejší“ chuť, a proto ji můžete vylepšit tím, že ji budete vařit v čerstvé šťávě z pomerančů, kterou zakápnete trochou oleje.

Jak na přesolenou polévku

Přesolila jste polévku? Dejte do ní vařit plátky brambor.

Jak vařit kapustu?

Vařte kapustu alespoň 20 minut, jinak se nezbavíte škodlivých látek, které nejsou příznivé pro zažívání.

Jak zmírnit hořkost chřestu?

Přijde vám, že je chřest moc hořký? Přihoďte do hrnce s vodou kousek rohlíku. Hořkost zmizí.

Jedlá soda drží barvy zeleniny

Chcete, aby zelenina po vaření vypadala čerstvě? Spolehněte se na jedlou sodu, kterou přidejte do horké vody.

Jedlá soda umí mnoho

Chcete-li, aby hrášku, fazolkám nebo karotce zůstala i při vaření stále krásná barva, nezapomeňte do vody přimíchat trošku jedlé sody.

Kmín k bramborám

Nezapomínejte dávat při vaření brambor koření jako je kmín. Bez kmínu to není ono.

Nerozvařená mrkev

Aby se mrkev při vaření nerozvařila, vmícháme do pokrmu před koncem vaření nastrouhanou pomerančovou kůru.

Plněné kedlubny

Jestli plánujete vařit k obědu plněné kedlubny, oloupejte je a zkuste je nejprve předvařit (cca 20 – 25 minut). Půjdou vám lépe vydloubat lžicí a naplnit.

Přesolená zelenina

Pokud jste přesolili zeleninu, přidejte rozšlehaný žloutek ve smetaně či mléce.

Přírodní zahušťovadlo

Potěšte vašeho muže opravdu výjimečným gulášem, na místo zahušťovadel přidejte najemno nakrájené kousky syrové brambory.

Profesionálně uvařená kukuřice

Nikdy nepřidávejte do vařící vody s kukuřicí sůl, předejdete tak ztvrdlým zrnům.

Rychle uvařené brambory

Potřebujete mít brambory rychleji uvařené? Zkuste k nim při vaření přidat trochu oleje nebo másla. Určitě vám budou i více chutnat.

Snadno oloupat vařené brambory

Aby nám šly brambory po uvaření krásně od slupky, pomůže nám, když do vody, v které se brambory vaří, přidáme trochu oleje.

Typ brambor A - použití

Varný typ brambor A můžete používat pro vaření ve slupce. Mají pevnou dužinu, nerozvářejí se po delší době, a proto se hodí do salátů a zapékaní.

Uvaření brambor ve slupce

Brambory nepopraskají, pokud přidáme do hrnce trochu octa.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist