- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Činnosti
- Dochucení
- Grilování
- Jak nakupovat
- Jak uchovávat potraviny
- Konzervování
- Mléčné kvašení
- Mražení
- Nakládání do alkoholu
- Nakládání do octa
- Nakládání do oleje
- Nakládání do soli
- Sušení
- Uzení
- Zavařování
- Ostatní
- Pečení
- Příprava
- Skladování
- Úklid, čištění
- Vaření
- Druh pokrmu
- Dorty a moučníky
- Dorty
- Koblihy
- Koláče
- Pečivo
- Knedlíky
- Nápoje
- Omáčky
- Polévky
- Přílohy
- Příprava chleba
- Saláty
- Těsta
- Kynuté
- Listové
- Piškotové
- Třené
- Těstoviny
- Zavářky
- Suroviny
- Bylinky
- Houby
- Koření
- Luštěniny
- Máslo
- Maso
- Drůbež
- Guláše
- Hovězí
- Mleté
- Pečení
- Uzeniny
- Vepřové
- Vnitřnosti
- Zvěřina
- Mléko
- Ořechy
- Ovoce
- Banány
- Citrusy
- Drobné ovoce
- Hroznové víno
- Hrušky
- Jablka
- Melouny
- Ryby a plody
- Rýže
- Tuky
- Vejce
- Zelenina
- Brambory
- Brokolice
- Celer
- Červená řepa
- Česnek
- Chřest
- Cibule
- Cukety
- Kedlubna
- Křen
- Kukuřice
- Květák
- Lilek
- Mrkev
- Okurka
- Olivy
- Papriky
- Pórek
- Rajčata
- Ředkvička
- Tykev, dýně
- Zelenolisté
- Hlávkový salát
- Kapusta
- Mangold
- Rukola
- Špenát
- Zelí
1 rad
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
Zelenina, PřípravaAby nám při krájení cibule neslzely oči
Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.
Barva polévek
Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.
Bramborák s rumem a strouhanými houskami
Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.
Bramboráky jako od babičky
Pokud máte rádi bramboráky, přidejte do těsta trochu tvarohu, ohromí vás křupavost spolu s lahodnou chutí.
Brambory na salát
Při přípravě brambor na salát je nekrájíme na příliš tenké plátky, aby se nerozpadaly.
Buchty budou vláčnější
Buchty budou krásně nadýchané a vláčné, přidáme-li do těsta jeden nastrouhaný vařený brambor.
Česneková pomazánka
Máte rádi jednohubky? Připravte si domácí česnekovou pomazánku. Sýr smíchejte s máslem, přidejte prolisovaný česnek, pepř a sůl. Přizdobte zavařenou okurkou a čabajkou.
Chutné brambory s máslem a pažitkou
Nemáte čas dělat bramborovou kaši, rozmačkejte brambory s máslem a trochou pažitky.
Chutnější karbanátky
Přejete si šťavnatější karbanátky? Přidáním dvou kusů vařené nastrouhané mrkve do 1kg mletého masa toho jistě docílíte.
Cibule na kostičky bez zbytečných slz
Aby vám neslzely oči, dejte cibuli na chvíli do mrazáku.
Čím nahradit čerstvé rajčata?
Potřebujete dát rajčata do pokrmu, ale zjistili jste, že doma čerstvá nemáte? Použijte oloupaná rajčata v konzervě.
Co se zbylou čočkou
Zbytek čočky od oběda rozmixujte s pomazánkovým máslem, lžičkou plnotučné hořčice a stroužkem česneku. Připravíte tak nevšední pomazánku.
Domácí americké brambory: Snadno a rychle
Abyste měli domácí americké brambory dříve uvařené, předvařte je a poté je dejte péct do trouby.
Domácí bramborové hranolky
Máte rádi domácí bramborové hranolky? Nasekejte brambory na proužky a osmažte je ve friťáku. Budou chutnat skvěle!
Domácí dressing
Grilujete rádi? Tak pak byste neměli bez tohoto úžasného dressingu. Smíchejte kečup, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a zamíchejte.
Dříve smažená cibule
Aby jste urychlili smažení cibule, jemně ji poprašte moukou a poté dejte péct na rozpálenou pánev. Cibule bude dříve zlatohnědá.
Dušené zelí mnohem jemnější
Zelí bude jemnější, pokud přidáte nastrouhaný brambor.
Fazolky i na lehké způsoby pro vaše trávení
Bojíte se, že vás fazolky budou nadýmat a vy si je nebudete moc dát, když je máte rádi? Udělejte si třeba lehký salát. Zkombinujte fazole s hlávkovým salátem.
Francouzské brambory a la France
Pro lepší chuť skutečné Francie na vašem talíři přidávejte do přípravy francouzských brambor šunku místo slaniny a špeku, na povrch můžete nastrouhat ementál, nivu, čedar a další vybrané sýry.
Hořká cibule
Cibuli přídávejte do pokrmů až naposledy. Nakrájejte ji těsně před použitím. Pokud ji necháte dlouho na vzduchu, zhořkne.
Hořký salát, už nikdy?
Pokud připravujete saláty, nikdy je nekrájejte pomocí nože. Pouze je trhejte, nebudou hořké.
Jak na česnek aneb silná vůně je pryč
Pokud máte rádi česnek, ale vadí vám jeho silné aroma, odstraňte jeho prostřední část.
Jak nakrájet přezrálá rajčata?
Nechejte přezrálá rajčata ve vodě s ledem, ztuhnou a poté je snadněji nakrájíte.
Jak na křupavé cukety?
Cukety nenechejte vypotit a ihned je osmažte, budou mnohem křupavější a bez daleko více tuku.
Jak na okurkový salát?
Nemáte rádi vodnatý salát z okurek? Solte jej až těsně před podáváním.
Jak na sekanou?
Chcete krásně spojit sekanou? Spolehněte se na syrové brambory, které budou najemno nastrouhané.
Jak solit zeleninu na salát
Solte zeleninu až bezprostředně před podáváním. Pokud byste ji solili dříve, stalo by se, že by pustila hodně vody a ani by nechutnala jako čerstvá.
Jemný a lahodný křen
Ponořte křen na 30 minut do mléka. Bude opravdu výtečný.
Kdy připravovat bramborovou kaši?
Bramborová kaše bude chutnat nejlépe, když ji připravíte těsně před servírováním. Položte na hrnec místo pokličky také suchou utěrku, vlhkost bude pryč.
Krájení cibule bez slz
Krájíte cibuli a přes slzy nevidíte? Opláchněte hlavičku cibule proudem vody.
Krájení cibule bez slz
Jak krájet cibuli, aniž by vám tekly slzy? Dejte si do pusy krajíc chleba či nerezovou lžičku.
Křupavá bramborová krusta
Aby měly opékané brambůrky krásně křupavý povrch, zasypeme je hladkou moukou.
Křupavé bramboráky
Pokud do bramboráku dáte více strouhanky než mouky, budou křupavé a načechrané. Lze také používat trochu hrubé mouky.
Lehce pikantní bramborák
Pikantnější chuť bramboráku dodá osmažená cibulka, nikoliv syrová.
Lehká večeře
Lehké saláty jsou skvělou večeří. Připravte si jeden těstovinový. Vezměte sýr, mozarellu nebo balkán a několik druhů zeleniny pro pestrost. Kdo se neobejde bez masa, nechť si opraží kousky kuřecího. Vše spojte bílým jogurtem nebo majonézou.
Lehké karbanátky
Nahraďte třetinu mletého masa nastrouhanou mrkví. Kalorická hodnota se o mnoho sníží.
Lepší chuť polévky
Nakrájenou zeleninu osmahněte na tuku a po té přidejte vodu. Polévka bude chutnější.
Nahraďte jíšku
Použijte místo jíšky nastrouhané brambory nebo jinou kořenovou zeleninu. Bude to i tak chutné a dobré.
Nedostatečné množství tvarohu
Máte málo tvarohu? Nevadí, nastrouhejte do něj vařené brambory. Tvarohu bude najednou více a i jeho chuť se zjemní.
Nedozrálá rajčata
Zabalte je do papírů nebo novin a vložte na nějaké teplé, ale tmavé místo. Nesmí tam být však vlhko! Jinak zplesniví.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu