• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

721 rad

Zobrazit rady
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Dochucení, Vaření

Chutná polévka

Nebojte se do mdlých polévek nasypat nejen koření, ale i houby.

Chuť vývaru bude lepší

Pokud k masu na polévku přidáme morkové kosti, nejdříve je 10 minut pečeme v troubě na nejvyšší teplotě.

I starší mrkev může skvěle chutnat

Starší mrkev mívá „mdlejší“ chuť, a proto ji můžete vylepšit tím, že ji budete vařit v čerstvé šťávě z pomerančů, kterou zakápnete trochou oleje.

Když chilli pálí

Abychom srazili pálivou chuť způsobenou chilli papričkou, vmícháme do pokrmu zakysanou smetanu, necháme povařit. Smetana pálivou chuť dokonale srazí.

Kmín k bramborám

Nezapomínejte dávat při vaření brambor koření jako je kmín. Bez kmínu to není ono.

Ocet místo bílého vína

Pokud doma nemáte bílé víno a potřebujete je do omáčky, nevadí. Vezměte si trošku octa, ve kterém nechejte rozpustit dvě kostky cukru. Po té vše zavařte do omáčky.

Omáčka hladká a krémová?

Aby jste měli hladkou a krémovou omáčku, stačí přimíchat trojúhelník taveného sýru a trochu muškátového oříšku. Omáčka bude hned hladká a krásně krémová.

Ovocné knedlíky trochu jinak

Zbylo vám ovoce a rozhodli jste se uvařit ovocné knedlíky? Pokud ano, přisypte na ně trochu tvrdého a strouhaného tvarohu s moučkovým cukrem a přelijte smetanou.

Pudink pro děti

Udělejte dětem radost a uvařte jim pudink přímo pro ně. Vařte pudink a na dno misek dejte čokoládu, gumové medvídky a piškoty. Vrchní část pudinku polijte šťávou, přidejte šlehačku.

Rajská omáčka plná chuti

Chutná vám rajská omáčka? Vylepšete ji přídavkem jemného kečupu a hřebíčku, který trochu potlučte v hmoždíři.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist