Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Jak uchovávat potraviny

Bylinky jako čerstvé

Bylinky budou chutnat jako čerstvé, když je dáte do alobalu a necháte zmrazit.

Čerstvá pažitka

Čerstvý svazek pažitky důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, poté pažitku obalíme do alobalu a vložíme do lednice. Takto skladovaná pažitka zůstane čerstvá několikanásobně déle.

Čerstvá petrželka každý den

Petrželku nasekáme a napěchujeme do tvořítka na led, zalijeme trochou vody a necháme v mrazničce. Vzniklé ledové kostky petrželky nám vydrží několik týdnů. Stačí vždy odebrat požadované množství a nechat při pokojové teplotě rozmrznout.

Čerstvé bylinky=chutné jídlo

Čerstvě natrhané bylinky opláchněte a nechte uschnout. Poté je můžete přidat do pomazánek, polévek či omáček.

Čerstvé maso

Aby maso vydrželo čerstvé i pokud jej nemůžete mít v lednici, vložte maso do octové vody a pevně uzavřete do plastové krabičky či sáčku.

Čerstvé ovoce

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo, pokapejte jej vymačkanou šťávou z citrusu.

Čerstvý chléb díky jablku

Chléb vám v chlebníku vydrží déle čerstvý, když do něj přidáte rozkrojené jablko.

Chlebíčky jako čerstvé

I na druhý den můžou být chlebíčky chutné a skoro jako čerstvé. Vložte je do ledničky a zakryjte je vlhkou utěrkou.

Chutné houby

Přidávejte do hub koření. Budou nejenom chutné, ale také pikantní. Naložte je třeba do octa a koření.

Cibule bez plísní

Aby cibule neplesnivěla a zůstala jí pořád skvělá chuť. Stačí, když ji před tím, než ji vložíte do lednice, pomažete máslem nebo olejem a dáte do alobalu.

1 2 3 4 5 6 8
 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist