Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Vepřové

Jak na měkkou pečínku?

Pečete pečínku a není pořád dostatečně měkká? Pokapejte ji octem. Uvidíte tu změnu.

Krájení masa

Pečené maso nezapomeňte krájet cca 15 minut po upečení, jinak by z masa vytekla šťáva.

Křehké řízky díky citrónu

Než budete obalovat řízky, pokapejte je citronovou šťávou. Řízky budou pak mnohem křehčí a budou mít lepší chuť.

Křehký řízek

Maso na řízek naklepeme, přendáme do mísy a zalijeme perlivou vodou, misku zaklopíme. Takto připravené maso necháme přes noc v chladničce. Poté stačí maso usušit a běžným způsobem obalit. Řízek bude krásně křehký.

Lahodné smažené pokrmy

Přidejte do trojobalu při obalování řízků likér či koňak. Strouhanka se lépe přichytne a chuť bude znamenitá.

Opékaná slanina, špek

Vezměte slaninu a nakrájejte ji na požadované kousky. Vložte rychle do mikrovlnky, budete tak mít krásně opečenou slaninu podle vašich představ.

Opravdu chutný řízek pomocí pepře a česneku

Pro zpestření chuti řízku maso nejprve nasolte, poté přidejte trochu pepře a posypejte granulovaným česnekem. Poté klasicky obalte v trojobalu.

Přidejte do strouhanky při obalování řízků kokos

Zvýrazněte chuť smažených řízků kokosem, exotická chuť bude příjemnou změnou.

Řízek s citrónem

Na řízek s bramborovým salátem patří citrón. Nezapomínejte na to, chuť bude opravdu excelentní.

Řízky, které se v ústech rozpadnou

Pro získání křehkosti řízků je pokapeme před obalováním citrónovou šťávou.

Sáček a marinování masa

Dejte maso a marinádu do sáčku a nechte hezky péct. Spotřebujete mnohem méně tuku, než kdy jindy.

Snadné naklepání řízků

Řízky před naklepáním po krajích nakrojte. Jejich naklepání bude potom mnohem snazší a přitom z nich neuděláte ošklivé kousky.

Solte podle pravidel

Sůl zásadně do masa vtíráme rukou, solíme vždy až před tepelnou úpravou, protože solení podporuje vytékání šťávy.

Základem grilování je domácí marináda

Připravte marinádu a naložte maso na grilování. Použijte červenou papriku, hořčici, olej a další koření podle chuti, Nechte v něm maso delší dobu naložené. Sami poznáte, že je to o něčem jiném.

Zdravý chleb se sádlem

Máte rádi chléb se sádlem? Upečte si vepřový bůček a výpek použijte na chléb.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist