Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Drobné ovoce

Co k rozinkám místo rumu?

Nemáte doma rum a potřebujete naložit například rozinky? Místo rumu lze použít třešňový likér.

Malinová marmeláda plná chuti

Milujete chuť malin, uvařte si z nich marmeládu. Nezapomeňte však na scezení peciček.

Ovoce v moučníku

Aby třešně nebo višně neklesaly na spodek moučníku, obalíme je před vložením do těsta v hrubé mouce.

Ovocný koktejl - skvělá svačina

Umixujte z jahod či banánů ovocný koktejl. Zaženete hlad a pochutnáte si!

Rozinky

Rozinky před vmícháním do těsta nebo do tvarohové hmoty lehce poprášíme polohrubou moukou. Neklesnou při pečení na dno koláče.

Rozinky na mnoho způsobů

Nejste zrovna příznivcem rozinek na koláčích nebo v jiných jídlech? Ochutnejte třeba rozinky v čokoládě nebo je namočte do karamelu.

Rozinky plné chuti

Nechutnají vám v koláči rozinky namočené v rumu? Vsaďte na třešňový likér nebo mandlový.

Rozinky ve slaných salátech

Nebojte se rozinek a dejte je třeba i do slaných salátů. Výsledek je opravdu velmi chutný.

Rumové rozinky

Dezerty i koláče zvýrazníte díky rozinkám namočeným v rumu.

Rychlé odpeckování oliv

Neradi jíte olivy, ze kterých musíte vyndávat pecku? Chytrým pomocníkem vám může být odpeckovač třešní.

Šípky a jejich sušení

Kdo by si nedal šípkový čaj? Vždy nezapomeňte pod šípky klást pečící papír, aby se nepřilepily k pekáči.

Sladké marmelády z lesních plodů

Připravte si domácí marmelády podle libosti. Lesní plody, jahody a jiné ovoce uvařte a vyrobte si z něj oblíbenou marmeládu. Bude chutnat skvěle.

Třešně bez pecky

Mnohem rychleji vám půjde vypeckování třešní díky vypeckovávači. Tohoto šikovného pomocníka se vám určitě vyplatí mít doma, už kvůli ušetřenému času.

Usušené rozinky jako čerstvé?

Namočte rozinky do citronové šťávy na 20 minut.

Višně bez pecek i bez použití vypeckovávače

Myslíte si, že je vypeckovávač na třešně nebo višně pro vás zbytečně drahý? Zkuste si poradit obyčejnou škrabkou na brambory. Vypeckovat třešně můžete díky špičatému konci škrabky krouživým pohybem, pecka zůstane v drážce.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist