Láďa Hruška
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Ladislav Hruška
Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.
Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.
Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.
Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.
Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 117Domácí pribináček
Smetanu vyšleháme, vsypeme vanilkový cukr a ještě krátce šleháme. Nakonec přidáme měkký tvaroh a ještě prošleháme. Pribináček rozdělíme do mističek a podáváme.
víceSladké PUSINKY Ládi Hrušky
Do misky nasypeme cukr a vyklepneme do něj jeden bílek. Prstem nebo vidličkou zapracujeme bílek do cukru tak, aby vzniklo nelepivé těsto. Lžičkou vykrajujeme z těsta stejně velké kuličky,...
víceČokoládový BOUNTY závin Ládi Hrušky
V kastrůlku rozpustíme máslo s cukrem, přilijeme mléko a vsypeme kokos. Dobře promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme na oválnou placku silnou asi půl centimetru....
víceHrnkový superrychloperník Ládi Hrušky
V míse společně dobře promícháme tři hrnky polohrubé mouky, dva hrnky cukru, 2 lžíce kakaa, kypřící prášek, dva a půl hrnku mléka a třičtvrtě hrnku oleje tak, aby vznikla hladká směs. Těsto...
víceŠnečci z pomazánkového másla Ládi Hrušky
Z mouky a pomazánkového másla vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na asi 0,5 centimetru silný obdélníkový plát. Plát těsta potřeme kečupem a poklademe kolečky salámu a plátky sýru. Poté...
víceČarodějnické brambory
Brambory dobře omyjeme a do každé nakrojíme zářezy, vzdálené od sebe asi 3mm. Brambory ale nesmíme rozkrojit úplně. Do zářezů v bramborách střídavě vkládáme na kolečka nakrájenou klobásu a...
víceBramborové spirálky
Delší, neoloupané brambory dobře omyjeme a podélně propíchneme špejlí. Brambory na špejlích spirálovitě nakrájíme ostrým nožem a potom vytáhneme jako harmoniku. Připravené spirálky smažíme ve...
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Ládi Hrušky
Hodnocení: Přidal:Láďa HruškaLáďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.
Kuchařka obsahuje 0 receptů