Solnohradské halušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Solnohradské halušky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10702 |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 195,5mg |
Draslík | 58,6mg |
Vláknina | 360,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Solnohradské halušky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj moučkový cukr, vmícháme žloutky a mouku a vše zlehka promícháme. |
2 | Menší plech vymažeme máslem, nalijeme na něj mléko a necháme roztéci po plechu. Přilijeme připravené sněhové těsto a rovnoměrně je na plechu rozetřeme. Zvolna upečeme ve vyhřáté troubě. |
3 | Z upečeného těsta vykrajujeme lžičkou halušky. Podáváme je polité ovocnou šťávou. |