Pasiáns - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasiáns
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10946 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
1,3 dl | Káva Espresso |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 27,7mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva Espresso, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasiáns postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. |
2 | Cukr zalijeme silnou kávou a uvaříme hustý sirup, který za stálého šlehání přilijeme do sněhu. Ještě šleháme dále do zhoustnutí. Nakonec přimícháme mouku a necháme vychladnout. |
3 | Připravené těsto pomocí cukrářského sáčku s trubičkou nastříkáme v různých tvarech na vymazaný a vysypaný plech. Necháme chvíli stát a potom usušíme v mírně vyhřáté troubě. |