Káfirská Šórba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Káfirská Šórba
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11242 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Houby sušené |
200 g | Hovězí maso přední |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 276,3mg |
Draslík | 481,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 416,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Káfirská Šórba postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby dáme vařit do vody. |
2 | Omyté, nakrájené maso osmažíme na vlastním tuku a přidáme k houbám. Osolíme a okořeníme. |
3 | Když jsou houby i maso měkké, rozkvedláme do horké polévky vejce. |