Rybí polévka s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s tofu
Rybí polévka s tofu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1184 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
20 ml | Likér anýzový |
1 ks | Okurka salátová |
3,5 polévková lžíce | Olej sezamový |
2,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 balení | Směs 8 bylinek - mražená |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 987,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 191,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurka salátová, Olej sezamový, Platýz - filety, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér anýzový, Omáčka sójová, Sardelová pasta, Směs 8 bylinek - mražená, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s tofu postup přípravy receptu:
1 | Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a rybu i okurku na 2-3min orestujeme. Přimícháme bylinkovou směs, nakrájený česnek a cibuli. Přilijeme rybí vývar a poté do polévky přidáme sardelovou pastu. Mícháme dokud se pasta nerozpustí. Dochutíme sójovou omáčkou a anýzovkou. Na mírném ohni zvolna vaříme cca 10min. |
3 | Tofu nakrájíme na kostičky a zhruba 3minuty před dokončením je přidáme do polévky. Polévku rozdělíme do šálků a můžeme podávat. |