Jahodový rosol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový rosol
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11848 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 ks | Citrony |
160 g | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
20 g | Solamyl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 149,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jahody zahradní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový rosol postup přípravy receptu:
1 | Omyté jahody rozmačkáme vidličkou v porcelánové míse, zalijeme 2 litry převařené, studené vody, protřeme hustým sítem a šťávu ponecháme stranou. |
2 | Zbylou dřeň zalijeme pětinásobným množstvím horké vody, 5 minut povaříme, přecedíme, znovu přivedeme k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Přilijeme šťávu z jahod, promícháme, osladíme, okyselíme šťávou ze dvou citronů, přivedeme k varu a odstavíme z ohně. |
3 | Prochladlý rosol nalijeme do formiček a uložíme v chladu. |