Jednoduchý recept

Pražená krupice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12294

Ingredience

50 g Anglická slanina
80 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
1 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 202kJ
9% Sacharidy 34 g
17% Tuky 13 g
28% Sodík 558 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pražená krupice postup přípravy receptu:

1

Nasucho opražíme krupici, poté přidáme tuk (slaninu přidáme vyškvařenou i se škvarky). Vše ještě krátce osmahneme a po částech přiléváme vývar. Osolíme a dusíme tak dlouho, až krupice nabobtná a nechytá se dna kastrolu.

2

Lžící vykrajujeme noky a klademe na talíř.

Poznámka

Podáváme s dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept