Smetanová srdíčka s malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová srdíčka s malinami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14001 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Maliny |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
250 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Skořice celá |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 133,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 152,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Maliny, Máta, Skořice celá, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová srdíčka s malinami postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, mléko, skořici, cukr a citronovou kůru zvolna povaříme asi 5 minut. Odstavíme z ohně a v horké směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Procedíme přes husté síto. |
2 | Směs nalijeme do 4 máslem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček ve tvaru srdíčka. Vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny. |
3 | Omyté maliny necháme okapat. Polovinu rozmixujeme, prolisujeme hustým sítem a přimícháme vanilkový cukr. |
4 | Formičky krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talířky. Obložíme zbylými malinami a malinovým protlakem. Dezert ozdobíme lístky máty. |