Slaný koláč s mrkví a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč s mrkví a pórkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14071 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl bylinková |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 153,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sůl bylinková, Sůl mořská, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč s mrkví a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, studeného másla, 1 1/2 lžičky mořské soli a 125 ml vody připravíme hladké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 30 minut. |
2 | Oloupanou mrkev vaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme , propláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Omytý pórek podélně rozčtvrtíme a povaříme v osolené vodě 1 minutu. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Koláčovou formu o průměru 26 cm vyložíme těstem. Na těsto poklademe do spirály mrkev a pórek. Zalijeme vejci rozšlehanými se zakysanou smetanou, bylinkovou solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.