Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14150 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapusta růžičková |
10 g | Kopr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
150 g | Mascarpone |
40 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
175 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 180,2mg |
Draslík | 937,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Kuřecí prsa, Mascarpone, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Gorgonzola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omyté kapustičky, krátce osmahneme a osolíme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 12 minut. |
2 | Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a rozmícháme do hladkého krému s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme 3 minuty. |
3 | Omyté maso nakrájíme na nudličky a po všech stranách opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a spolu s nasekanými bylinkami vmícháme do kapustiček. |