Recept

Smetanový krém s karamelem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14208

Ingredience

180 g Cukr krupice
4 ks Jahody zahradní
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Pistácie
1 ks Pomeranče
1 ks Skořice celá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 588kJ
19% Sacharidy 67 g
47% Tuky 35 g
3% Sodík 57 mg
24% Bílkoviny 14 g

Smetanový krém s karamelem postup přípravy receptu:

1

Mléko a smetanu vlijeme do hrnce. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň. Smícháme se skořicí a oloupanými slupkami z poloviny pomeranče, vložíme do smetany s mlékem a zvolna přivedeme k varu.

2

Vejce, žloutky a 80 g cukru umícháme v nerezové míse do krému. Smetanový základ prolijeme přes síto a postupně vmícháme do vaječného krému.

3

Mísu postavíme do horké vodní lázně a obsah našleháme do husté hmoty. Naplníme ji do misek a necháme vychladnout.

4

Ze 100 g cukru a 100 ml vody připravíme karamel, nalijeme jej na krém a necháme asi 1 hodinu v chladničce.

5

Před podáváním dezert ozdobíme půlkami jahod a nasekanými pistáciemi.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept