Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14748

Ingredience

Pikantní rajčatová omáčka
1 ks Cibule
80 g Hrášek
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
Albóndigas
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
35 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
175 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
175 g Vepřové maso mleté
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 034kJ
4% Sacharidy 13 g
15% Tuky 12 g
15% Sodík 297 mg
26% Bílkoviny 15 g

Albóndigas postup přípravy receptu:

1

Smícháme sekaná masa s prolisovaným česnekem, strouhankou, kořením, vejcem, solí a pepřem. Zpracujeme na hladkou směs, zakryjeme a dáme do lednice cca na 30 minut.

2

Ze směsi tvarujeme kuličky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, v něm smažíme kuličky 2 - 3 minuty do zlatova. Na ubrousku necháme vykapat.

3

Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme prolisovaný česnek, ještě minutu smažíme. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a vaříme další minutu. Přidáme loupaná, nakrájená rajčata z konzervy, rajský protlak, vývar a 10 minut vaříme. Přisypeme pepř, hrášek, kuličky a vaříme ještě 5 - 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme horké.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept