Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Pařížský krém 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1512
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

30 g Čokoláda hořká
20 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
10 ml Olej stolní
500 g Poleva čokoládová
800 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 090kJ
11% Sacharidy 40 g
50% Tuky 38 g
5% Sodík 92 mg
4% Bílkoviny 2 g
Pařížský krém
  • Pařížský krém
  • 1
  • Pařížský krém
  • 2
  • Vložit obrázek

Pařížský krém postup přípravy receptu:

1

Smetanu ke šlehání svaříme a přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Za stálého míchání ji rozvaříme a potom přichutíme vanilkovým cukrem. Za občasného promíchání necháme směs vychladnout.

2

Z vychlazené smetany ušleháme pevný krém, který rozdělíme do šálků vytřených olejem. Necháme ztuhnout v chladničce.

3

Ztuhlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a posypeme jej nastrouhanou čokoládou.

4

Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Pařížský krém
Recept jsem vyzkoušela a dávám palec dolu pouze díky tomu, že nešel krém vyklopit ze šálku, byť byl šálek vymazaný olejem tak, jak je popsáno v postupu. Jinak mohu recept po stránce chuťové jen doporučit. Je to trošku kalorická bomba, ale jednou za čas takovýto hřích neuškodí nikomu blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept