Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15290

Ingredience

Karamel
175 g Cukr krupice
Karamelový pudink
115 g Cukr krupice
1 l Mléko plnotučné
1 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vanilkový lusk
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
16% Sacharidy 57 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 82 mg
22% Bílkoviny 12 g

Karamelový pudink postup přípravy receptu:

1

Do pánve nasypeme cukr, pomalu jej zahříváme bez míchání, až se rozpustí. Misky nebo formičky ponoříme do horké vody, vyndáme a rychle osušíme. Rozpuštěný cukr zlatavé barvy vlijeme do misek, otáčíme jimi, až se jejich vnitřky potáhnou, poté odložíme stranou.

2

Do hrnce vlijeme mléko, přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Přelijeme do nádoby, necháme vychladnout.

3

V míse ušleháme vejce, vanilkovou tresť a postupně zašleháváme cukr. Z mléka vyndáme vanilkový lusk, postupně ho zašleháme k vejcům.

4

Vaječnou směs přecedíme do misek, postavíme je na pečicí plech. Do plechu nalijeme vroucí vodu (do poloviční výše misek), plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pudink vaříme asi 40 minut, hotový je když do něj zaboříme nůž a po vytažní bude čistý.

5

Misky vyndáme z vody, necháme vychladnout, poté je uložíme na několik hodin do lednice.

6

Před podáváním objedeme kraje misek nožem s kulatou čepelí, na misku položíme dezertní talířek dnem vzhůru, misku s talířem společně obrátíme. Tak pudink vyklopíme, trocha karamelu se vylije na talířek. Podáváme s čerstvým ovocem.

Poznámka

Pudink ochutíme místo vanilky skořicí, rumem nebo kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept