Capirotada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Capirotada
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15335 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
200 g | Cukr třtinový |
75 g | Mandle |
115 g | Máslo čerstvé |
3 kávová lžička | Sherry brandy |
1 ks | Skořice celá |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
115 g | Sýr Čedar |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 43,1mg |
Draslík | 233,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 211,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cukr třtinový, Mandle, Skořice celá, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sherry brandy, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Capirotada postup přípravy receptu:
1 | Světlou bagetu nakrájíme na 30 plátků 1 cm silných. Po obou stranách je tence potřeme máslem. Opečeme na pánvi z obou stran dohněda. |
2 | Do hrnce dáme cukr, skořici, vodu a zahřejeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 15 minut bez míchání. Vyjmeme skořici a přilijeme sherry. |
3 | Troubu předehřejeme na 180°C. Čtvercový pekáč o straně 20 cm vymažeme máslem. Vyložíme plátky bagety, posypeme hrozinkami, mandlemi, strouhaným sýrem a zalijeme sirupem. Necháme nasáknout. Pečeme 30 minut, až bude dezert zlatohnědý. |
4 | Vyjmeme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté nakrájíme na čtverce. Podáváme studené, polité smetanou a posypané mandlovými lupínky. |
Poznámka
Tento recept je vhodný pro starší pečivo.