Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15342

Ingredience

225 g Cukr krupice
2 balení Hrách loupaný
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
2 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 021kJ
12% Sacharidy 43 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 55 mg
9% Bílkoviny 5 g

Koláč garbanzo postup přípravy receptu:

1

2 konzervy žlutého hrachu vysypeme do cedníku a necháme okapat, potom hrách promneme v rukách, aby se odstranily slupky. Vložíme do mixéru a zpracujeme dohladka. Přendáme do mísy a vmícháme vejce, cukr, prášek do pečiva, skořici, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2

Vlijeme směs, urovnáme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát ve formě. Poté vyjmeme na mřížku a posypeme skořicovým cukrem.

3

Před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme podávat s čerstvými plátky ananasu.

Poznámka

Koláč je vhodný pro bezlepkovou dietu, protože neobsahuje mouku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept