Krupicová kaše s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová kaše s višněmi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15514 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
1 ks | Kompot višňový |
250 ml | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
50 g | Pšeničná krupice |
1 ks | Skořice celá |
250 ml | Sójový nápoj |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 105,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Skořice celá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oves Milk - sušený ovesný nápoj, Pšeničná krupice, Sójový nápoj, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicová kaše s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Sójový a ovesný nápoj přivedeme v hrnci k varu. Sejmeme z plotny a postupně vmícháme krupici. Hrnec postavíme zpět na sporák a kaši vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 5 minut. |
2 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z bílku a 25 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutek smícháme se dvěma lžícemi horké kaše, pak ho přidáme do kaše a pečlivě rozmícháme. Zapracujeme sníh. |
3 | Nákypovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme vychladnout. Višně scedíme, necháme okapat a šťávu si uchováme. |
4 | Solamyl smícháme se 2 lžícemi višňové šťávy, zbylou šťávu z kompotu přivedeme k varu v rendlíku spolu s 50 g cukru a skořicí. |
5 | Krátce povaříme a stáhneme z plotny, vmícháme solamyl smíchaný s višňovou šťávou a znovu povaříme. Přidáme višně a necháme vychladnout. Podáváme společně s krupicovou kaší. |