Recept

Polévka z fazolí a dýně (australská specialita)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 15736

Ingredience

2 ks Bujón slepičí
3 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
600 g Dýně
100 g Fazole Borlotti
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 ks Paprika červená
4 kávová lžička Smetana 12% (konzumní)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 482kJ
6% Sacharidy 23 g
2% Tuky 1 g
60% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Polévka z fazolí a dýně (australská specialita) postup přípravy receptu:

1

Fazole večer před vařením zalijeme dostatečným množstvím vody, necháme namočené do druhého dne. Poté vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a spolu s jednou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.

2

Dýni opláchneme, osušíme, oloupeme, semena odstraníme a dužninu nakrájíme na menší kostky. Cibule a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli jemně nakrájíme. Očištěnou papriku nakrájíme na úzké proužky, z kterých nakrájíme kosočtverce. Jarní cibulku opláchneme, nakrájíme na plátky.

3

Cibuli s česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme dýni, zalijeme litrem vody, přidáme kostky vývaru a přiklopené vaříme 20 minut. Dýně se nesmí rozvařit.

4

Z uvařených fazolí slijeme vodu a společně s paprikou přidáme k dýni. Chvíli povaříme, přidáme cibulky.

5

Při servírování nejdříve do talíře dáme lžíci smetany a poté zalijeme horkou polévkou.

Poznámka

Fazole můžeme použít i konzervované. Pak je ovšem scedíme, propláchneme a necháme okapat. Obměna krémové polévky: Polovinu uvařených fazolí s dýní a cibulí rozmixujeme, přidáme zbývající fazole, papriku, 60 g nastrouhaného uzeného sýra a 100 ml smetany. Již ovšem nevaříme a další postup je stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept