Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1579

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr skořicový
1 ks Cukr vanilka
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
230 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 249kJ
7% Sacharidy 26 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 32 mg
8% Bílkoviny 4 g

Hvězdné galetky postup přípravy receptu:

1

Polovinu ztuhlého máslo promícháme s moukou na drobenku, přidáme sůl, studenou vodu a citrónovou šťávu. Hněteme tak dlouho až je těsto spojeno v hladkou hmotu. Dáme do chladu.

2

Vyválíme plát, zbylé tuhé máslo nakrájíme na tenké plátky a polovinu rozložíme na dvě třetiny těsta. Volnou třetinu těsta přehneme přes tu s máslem na přeloženou část tak, že nám vznikne menší obdelník ze tří vrstev těsta, proložený máslem.

3

Rozválíme ho na původní velikost, poklademe zbytkem másla a znovu stejně poskládáme. Obdelník zabalíme a dáme do chladu asi na 20 minut, potom opět rozválíme a přeložíme po delší straně a kratší straně na poloviny. Zabalíme a dáme na hodinu do chladu. Těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme obdelník cca 3-4 mm silný.

4

První plát potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oběma cukry, přiklopíme druhým plátem.

5

Z těsta vykrájíme hvězdičky, přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a nožem nebo menším tvořítkem vytlačíme na povrchu každé hvězdičky obrys hvězdičky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Poznámka

Z těsta můžeme vykrajovat i jiné tvary.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept