Clafoutis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Clafoutis
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16836 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
10 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Slivovice |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
500 g | Třešně |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 356,3mg |
Draslík | 255,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Slivovice, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Clafoutis postup přípravy receptu:
1 | Mražené vypeckované třešně necháme trochu roztát. |
2 | Vejce a žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme 60 g změklého másla. Postupně vmícháme mouku, 10 g mletých mandlí, škrob a smetanu. |
3 | Zbytkem másla vymažeme keramickou formu na koláč. Dáme do ní třešně a ochutíme je višňovicí. Pak přelijeme třešně vaječným krémem a posypeme mandlovými lupínky. |
4 | Formu dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 30 minut. Pokud začnou mandle příliš hnědnout, zakryjeme formu alobalem. |
5 | Hotový clafoutis můžeme podávat přímo ve formě, horký nebo studený. |