Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 16962

Ingredience

5 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Cukr palmový
20 g Galgan
150 g Hlíva ústřičná
6 ks Kafirové listy
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
400 g Kuřecí prsa
3 ks Limetková šťáva
750 g Mléko kokosové
2 polévková lžíce Omáčka rybí
200 g Rajčata Cherry
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 418kJ
24% Sacharidy 86 g
59% Tuky 44 g
25% Sodík 510 mg
64% Bílkoviny 36 g

Tom Kha Kai postup přípravy receptu:

1

V pánvi wok vaříme na mírném ohni kokosové mléko, do kterého jsme přidali voňatku citrónovou, nakrájený galgán a šalotku. Přidáme vykostěné kuřecí maso, nakrájené na plátky, rybí omáčku a palmový cukr - a 10 minut zvolna vaříme na mírném ohni.

2

Do této směsi přidáme rajčata a houby (žampiony nebo hlívu ústřičnou) - a ještě asi 5 minut na mírném ohni vaříme. Hlídáme rajčata, aby se nerozbředla a neztratila tvar. Přilijeme šťávu z limetek a těsně před podáváním doplníme o kafirové listy a chilli papričky.

3

Podle chuti osolíme a okořeníme. Hotové jídlo nesmí příliš pálit, má mít sladkou, slanou a lehce navinulou chuť. Podáváme ozdobené lístky koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept