Bezlepkové žloutkové cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové žloutkové cukroví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17003 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
140 g | Cukr krupice |
140 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
9 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 604,2mg |
Draslík | 62,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové žloutkové cukroví postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, vejce, cukr a moučkový cukr třeme tak dlouho, až je hmota bílá. |
2 | Formičky na pracny (medvědí tlapy) vymažeme máslem a naplníme připravenou hmotou do poloviny. Pečeme 20 minut v mírně vyhřáté troubě a prvních 10 minut troubu neotvíráme. |
3 | Upečené cukroví vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. |