Gruzínská soljanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínská soljanka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hovězí svíčková |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 674,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínská soljanka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na hranolky a osmahneme za stálého míchání na oleji. |
2 | Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, osmahneme a vmícháme na nudličky nakrájenou okurku, víno, kečup, pepř, sůl a utřený česnek. Vše podusíme asi 5 minut. |
3 | Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.