Špagetové dortíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetové dortíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17360 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
150 ml | Džus jablečný |
125 g | Máslo jihočeské |
2 polévková lžíce | Med včelí |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 193,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Džus jablečný, Med včelí, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetové dortíčky postup přípravy receptu:
1 | Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. V hrnci přivedeme k varu jablečnou šťávu s tukem a medem. Směs vlijeme do misky s moukou a pomocí lžíce rychle vypracujeme pevné těsto. |
2 | Porci těsta dáme do lisu na brambory a vytlačíme porci špaget přímo na plech vyložený pečícím papírem do tvaru hnízda. Uprostřed hnízda můžeme z několika špaget vytvořit dno. Takto vytvoříme 8 dortíčků. Těsto vždy zakryjeme, aby nám nevychladlo a nevysušilo se. |
3 | Na dno hnízda dáme ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou. |