Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17405

Ingredience

Vanilkový krém
3 polévková lžíce Cukr krupice
400 ml Smetana 6% (do kávy)
1 polévková lžíce Solamyl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Burgundský krém
100 g Cukr krupice
500 ml Hroznové víno
3 polévková lžíce Rýžový škrob
4 polévková lžíce Voda pitná
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 172kJ
13% Sacharidy 48 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 6 mg
7% Bílkoviny 4 g

Burgundský krém postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci smícháme šťávu z tmavých hroznů, cukr a škrob maizena rozpuštěný ve vodě. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až směs začne houstnout a přicházet do varu, asi 5 minut. Přilijeme Burgundské víno a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.

2

Hotový krém nalijeme do vinných sklenic nebo misek, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici.

3

Mezitím si připravíme vanilkový krém: v teflonovém hrnci smícháme smetanu, cukr, škrob a žloutek. Za stálého míchání zahříváme asi 15 minut. Směs se nesmí vařit!

4

Odstavíme, přimícháme tresť a směs nalijeme do misky. Necháme dobře vychladit.

5

Na burgundský krém nalijeme vrstvu vanilkového krému a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept