Banánový koláč se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánový koláč se šlehačkou
Banánový koláč se šlehačkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17574 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
3 ks | Banány |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Kokos - mletý (Kopra) |
1 polévková lžíce | Mandle |
75 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko plnotučné |
60 g | Ovesné vločky |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
45 g | Solamyl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 288,1mg |
Draslík | 531,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 954,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Mandle, Ovesné vločky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánový koláč se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm promícháme kokos, ovesné vločky a 45 g másla. Směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut, hotový necháme ve formě vychladnout. |
2 | Mléko, kukuřičnou moučku a zbytek másla dáme do rendlíku a zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až se směs začne vařit a houstnout. Odstavíme a vmícháme žloutky. |
3 | Oloupeme dva banány a nakrájíme je na plátky silné 5 mm. Vychladlý koláč poklademe plátky banánů a zalijeme krémem, povrch uhladíme a necháme dobře vychladit. |
4 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a naneseme ji na krém. Dáme do lednice a vyndáme těsně před servírováním. Ozdobíme plátky zbylého banánu a mandlí. |